על תרבות סטארטאפים, יזמות ובניית חברות מדהימות
גם (ובעיקר) לאנשים שאוהבים ללכת במסלולים לא שגרתיים
בלי הצקות, תקבלו מייל פעם בחודשיים ככה
מאחורי הקלעים של האקזיטים
האם אקזיט פשוט ׳קורה׳ כאשר יש סטארטאפ מוצלח או שצריך לעבוד בזה? הפודקאסט הזה הוא סדרה של ראיונות עומק עם יזמים שמכרו חברות ובעלי תפקידי מפתח בחברות רוכשות על איך באמת אקזיטים קורים. מה מוביל להחלטה? כמה השפעה יש לקשרים קודמים עם החברה הרוכשת? איך אפשר להיות על הרדאר והאם בכלל שווה להשקיע בזה זמן? נעמיק באקזיטים מסוגים שונים: מהעסקאות הכי מפורסמות ועד אקזיטים ׳קטנים׳, מהירים ואפילו של חברות שלא התרוממו והיו בצומת של סגירת החברה או ניסיון להרכש. ובעיקר, אשאל את כל השאלות על נושאים שלא מדברים עליהם ואנסה להבין לעומק מה יזמים יכולים לעשות כדי להגדיל את הסיכוי לאקזיט ולאחד מוצלח במיוחד.
פרק 1 - ליעד אגמון על האקזיט למקדונלדס ואיך זה קרה
בפרק זה, ליעד אגמון ישתף על האקזיט למקדונלדס במעל 300 מיליון דולר. על להפסיק להסתכל על אותה ׳רשימה קצרה׳ מוכרת של חברות רוכשות, איך בונים קשרים עם חברות רוכשות ולמה זה חשוב.
צפו בוידיאו
או הקשיבו לפודקאסט בשירות שאתם הכי אוהבים:
פרק 2 – אילון רשף, מייסד גונג, מספר למה החליט למכור את הסטארטאפ הקודם שלו ואיך גרם לזה לקרות
אילון רשף, מייסד שותף בגונג (השווה כבר מעל 2 מיליארד דולר) משתף בפתיחות מדהימה על האקזיט של הסטארטאפ הקודם שלו. זה סיפור מרתק בו אילון משתף בכנות על כך שהגיע למקום בו החליט למכור את החברה: איך פעל כדי למצוא קונים פוטנציאליים ואיך בכלל מוכרים חברה באופן יזום במקום לשבת ולחכות להצעה מפתה. בפרק זה נדבר על עבודה עם בנקאים, על מגעים עם הרבה חברות רוכשות במקביל ובעיקר איך אקזיט יכול להתגלגל דווקא מהצד של החברה הנרכשת והיזמים. אילון גם משתף במאחורי הקלעים של רכישות שעשה בכובע אחר – הפעם של הרוכש: על שתי רכישות שעשו בגונג ומה גרם להם לקרות
צפו בוידיאו
או הקשיבו לפודקאסט בשירות שאתם הכי אוהבים:
פרק 3 – יאיר עמית על המכירה לסימנטק ב 250 מיליון דולר ואיך ׳להיות על הרדאר׳ בדרכים יצירתיות
יאיר עמית היה מייסד שותף ב Skycure, חברת security, שנרכשה ע״י סימנטק ב 2017 ב 250 מיליון דולר.
יאיר משתף פרספקטיבה ייחודית על מכירת חברה ולא פחות חשוב – איך לבנות חברה טובה. בפרק זה דיברנו על החשיבות של ׳להיות על הרדאר׳ של החברות הגדולות ועל דרכים יצירתיות לעשות זאת – איך אפשר במקום לבנות קשרים אישיים, לייצר ׳רעש׳ סביב המוצר והחברה ב PR וכנסים. יאיר משתף לעומק כיצד עשו את זה, מאיך להגיע לכתבים לאיך לדאוג שיכתבו עליכם את הדברים הנכונים. דיברנו גם על בניית צוות חזק לחברה ואפילו על תיאוריות ביולוגיות, על למה צבאים בטבע ששוברים עקרונות וקופצים במקום שכמגיע טורף במקום לברוח דווקא שורדים ואיך כל זה קשור ליזמות ואקזיטים.
צפו בוידיאו
או הקשיבו לפודקאסט בשירות שאתם הכי אוהבים:
פרק 4 – אירן רזניקוב על איך סיסקו וחברות אחרות בוחרות איזה חברות לרכוש
בפרק זה אירחתי את אירן רזניקוב, מצוות ה M&A וההשקעות בסיסקו.
פרק זה הוא ללא ספק אחד הראיונות המרתקים בסדרה ומציג זוית שונה לגמרי של הנושא: מה קורה בצד של הרוכש? אירן משתפת בפתיחות איך עובדים צוותי M&A – מה גורם להם להתעניין בחברה מסויימת? עם מי בארגון כדאי ליצור את הקשר הראשוני? ואם אתם כיזמים מעוניינים להתחיל לבנות קשר עם חברה גדולה, מה הדרך הכי טובה לעשות את זה?
צפו בוידיאו
או הקשיבו לפודקאסט בשירות שאתם הכי אוהבים:
פרק 5 – עומרי עמירב דרורי על איך התקשה לגייס אבל הוביל את החברה לאקזיט מוצלח
אחד הדברים שהיה לי מאד חשוב להדגיש בפודקאסט הזה הוא את קשת הצבעים הרחבה של אקזיטים. אקזיט הוא לא בהכרח מכירה סופר מוצלחת במאות מיליונים. ועדיין… יכול להיות סיפור הצלחה. עומרי עמירב דרורי משתף בכנות יוצאת דופן על המסע שלו – כיצד הגיע לנקודה בה התקשה לגייס לסטארטאפ שלו ואיך מכר את החברה במחיר יחסית נמוך לחברה רוכשת לא גדולה. עמרי משתף מה עושים כאשר החברה לא בנסיקה ורוצים למכור אותה, איך מתקשרים את זה לרוכשים פוטנציאליים ולמה במקרים פעמים חברות בינוניות יכולות להיות רוכשות טובות יותר מחברות הענק. היום עומרי נמצא בצד השני של השולחן, כמשקיע ומשתף את התובנות על הנושא גם מהפרספקטיבה הזו.
צפו בוידיאו
או הקשיבו לפודקאסט בשירות שאתם הכי אוהבים:
פרק 6 – רון רייטר על האקזיט לאורקל ואיך ממנפים תחרות בין רוכשים פוטנציאליים
רון רייטר משתף על האקזיט של crosswise לאורקל ב $50 מיליון. רון משתף על איך מינפו הצעות מכמה חברות, על עבודה עם בנקאים ועל איך פיתחו קשרים עם אורקל לאורך הדרך.
צפו בוידיאו
או הקשיבו לפודקאסט בשירות שאתם הכי אוהבים:
פרק 7 – זיו אלול על המכירה של Inneractive ל Fyber ואיך הפך למנכ״ל של החברה הרוכשת.
כאשר חושבים על רכישות, אנחנו חושבים בדרך כלל על חברת ענק שהחברה הנרכשת נבלעת בתוכה. זה לא תמיד המצב. זיו אלול משתף בפתיחות איך Fyber רכשה את הסטארטאפ שהקים בעסקה שהיא כמעט מיזוג. זיו משתף על האופן שבו בנה קשרים עם חברות אחרות, איך עשה את זה כשדווקא הוא, המנכ״ל, נמצא בארץ והשותף הטכני שלו בארה״ב ואיך מובילים חברה בתחום שאין בו הרבה רכישות, לאקזיט מוצלח.
צפו בוידיאו
או הקשיבו לפודקאסט בשירות שאתם הכי אוהבים:
פרק 8 – דון מור על תפקידם של בנקאים באקזיטים.
אחד הפרטים שהפתיעו אותי בשיחות עם רבים מהמרואיינים בסדרה זו, היה המעורבות המשמעותית של בנקאים (bankers) בתהליכי רכישה. לכן, החלטתי לראיין בפרק המסכם של סדרה זו את דון מור, בנקאי שהיה מעורב בעשרות עסקאות. זה אחד הפרקים המרתקים ביותר, ששופך הרבה אור על איך מגיעים לחברות רוכשות ועל תזמון נכון לאקזיט. דון משתף על כל שבאחוז גבוה מאד מהעסקאות מעורב בנקאי, איך נעשה התהליך, איך פונים לחברות רוכשות פוטנצאליות בלי שזה ישמע שהחברה במצוקה ואיך בנקאים מחליטים אם לעבוד עם חברה מסויימת או לא.
צפו בוידיאו
או הקשיבו לפודקאסט בשירות שאתם הכי אוהבים: