על תרבות סטארטאפים, יזמות ובניית חברות מדהימות
גם (ובעיקר) לאנשים שאוהבים ללכת במסלולים לא שגרתיים
בלי הצקות, תקבלו מייל פעם בחודשיים ככה
איך לגרום למנהל.ת שלך לנהל אותך טוב יותר?
איך להיות מנוהלים טובים יותר. כן, לא מנהלים טובים יותר אלא מנוהלים. או במילים אחרות – איך לגרום למנהל.ת שלכם לעשות עבודה יותר טובה.
לפני כמה ימים פרסמתי פוסט עם טיפים קטנים לניהול. הפוסט הזה נמנם לו בנחת מעל חודשיים בגוגל דרייב שלי ולא הייתי בטוחה אם בכלל לפרסם אותו. הרגיש לי קצת מיושן לפרסם רשימת טיפים. בטח בתקופה הזו.
בסוף פרסמתי, ותוך כמה שעות הוא הפך לאחד הפוסטים שלי שקיבל הכי הרבה הדים ושיתופים אי פעם.
29 טיפים קטנטנים לניהול מצוין
29 טיפים לניהול מצוין שאפשר ליישם בפחות מיום. חלק אפילו בחמש דקות.
ניהול הוא אחת המשימות הכי מורכבות שיש. גם המנהלים הכי מנוסים ניצבים בפני דילמות חדשות באופן מתמיד. יש מגוון שיטות ניהול ולא חסרים ספרים על הנושא.
הפוסט הזה נוגע בזווית שונה.
לא בשיטות ניהול והסתכלות רחבה על מי אני כמנהל.ת אלא בדיוק להיפך – בטיפים קטנים וקלים ליישום. את רובם המכריע אפשר ליישם בכמה דקות עד כמה שעות.
״הכל בסדר, לא צריך לבכות״. על פגיעות במקום העבודה
"הכל בסדר, לא צריך לבכות. "
בשנים האחרונות מתחזק הדיון על הבאת יותר פגיעות למקום העבודה והחלפת מודל ניהול ה׳אלפא׳ בדרך ניהול שפתוחה להרבה יותר גוונים אנושיים. אחת הביקורות (המוצדקות) על הדיון הזה, היא שכמעט תמיד מתמקדים במה לא לעשות במקום במה כן לעשות.
אז מנהלים, מנהלות, ולא מנהלים ולא מנהלות, הנה משהו קטן יחסית, שקל ליישם ויכול לשחרר הרבה תקיעות במקום העבודה שלכם.
תנו לבכות.
יש שיחה קשה? חיכוך? אתגר משמעותי?
18 טיפים לשיפוץ משרד
החודש, לאחר שיפוץ תחת לוחות זמנים קשוחים, נכנסנו למשרדים החדשים שלנו, הפעם כ LinkedIn. זה המשרד העשירי(!) שיוצא לי לשכור, לתכנן מחדש ולשפץ. לאורך שנות היזמות שלי, יצא לי כל שנה וחצי בממוצע לעבור משרד ולהתאים אותו לצרכינו, משיפוצים קטנים עד הרפתקאות שיפוצים גדולות. גם בסביבה היברידית, עדיין למשרד יש חלק עצום ביצירת התרבות של החברה.
אז, לכבוד המשרד העשירי שלי, 18 טיפים ליצירת חלל כמה שיותר נכון לחברה שלכם. הרבה טיפים מבוססים על טעויות יקרות שלמדתי לאורך הדרך.
מהקמה עד אקזיט, בלי שותפים. רטרוספקטיבה על הדרך כיזמת יחידה.
האם זה הגיוני להקים סטארטאפ לבד? מהקמה עד מכירה. בלי שותפים.
רטרוספקטיבה על הקמת וניהול חברה כיזמת יחידה.
בתקופה האחרונה, לאחר שאוריבי נרכשה ע״י לינקידאין, אני מתחילה לעבד נושאים מהותיים שונים שהיו במרכז שנות היזמות שלי. אחד הנושאים שהיה לי הכי חשוב לסכם ולשתף לגביו הוא המסע היזמי כיזמת יחידה. אוריבי היא הסטארטאפ השלישי שאני מקימה. בשתי החברות הראשונות שהקמתי, היו לי שותפים טובים שהיוו חלק עצום מההצלחה. הפעם, בחרתי לצאת לדרך לבד.
איך הצלחנו להעלות את השימוש במוצר ב 30% עם.. קופסה פיסית
בתקופה האחרונה בקושי כתבתי, העומס והלחץ סביב המכירה של אוריבי ל LinkedIn לא השאירו לי הרבה זמן. ובעיקר, לא השאירו לי רוחב פס מנטאלי. בתקופה החדשה שהתחילה עכשיו, סביב המעבר של אוריבי ללינקידאין, יש כמה דברים משמעותיים מהשנה האחרונה שהגיע הזמן לשתף 😀
אחד הפרוייקטים המעניינים שעבדתי עליהם בשנה החולפת היה ה Growth box – קופסה פיסית שהגיעה ללקוחות משלמים חדשים של אוריבי, ממש באותו שבוע שבוע שבו הפכו ללקוחות. לא המצאנו את הקונספט של קופסה פיסית,
אוריבי נרכשת על ידי LinkedIn
מתרגשת מאד לשתף שאוריבי נרכשת על ידי LinkedIn. אני גאה מאד שנבחרנו להיות הבסיס להקמת המרכז הראשון של LinkedIn בישראל. הטכנולוגיה של אוריבי תשולב כבר בחודשים הקרובים ב-LinkedIn ותשמש עשרות מיליוני חברות הפעילות בפלטפורמה.
אני מאד שמחה להגיע לנקודה הזו ומרוצה מאד מהתוצאה. אספר בהמשך למה החלטתי שעכשיו זה זמן טוב למכור את החברה ואיך זה קרה. ברוב המקרים, האקזיט מייצג סיום של מסע אחד והתחלה של אחר. ההרגשה פה היא שונה, החיבור התרבותי והמוצרי עם LinkedIn הוא מאד חזק ואני מרגישה שאני ממשיכה באופן מסויים את אותו המסע,
להתראות To-do lists, שלום בלאגן (ונוכחות)
שיעור מספר #1 מהורות + קורונה: רוב מה שתתכנני יתבטל וישתנה
שיעור מספר #2 : אולי זה בעצם בסדר גמור
בשבועות האחרונים יצא לי להשאל בכמה פודקאסטים וראיונות על איך אני משלבת קריירה והורות. בניגוד לרוב השאלות ששואלים אותי בראיונות, שיש לי עליהן תשובה די ברורה, עניתי בכנות שאין לי פה שום מתודלוגיות או דברים מעוררי השראה לשתף ובשורה התחתונה, החיים שלי די בלאגן, הכל מעורבב עם הכל, אין לי כמעט זמן לעצמי ורוב הזמן אני מג׳נגלת בין העבודה והמשפחה.
טיפים גדולים וקטנים לכתיבת קו״ח: מה באמת מעסיקים מחפשים?
הפוסט הזה נכתב אחרי שבחודשים האחרונים יצא לי לעבור על מאות קו״ח למשרות שונות. זה ממש לא פוסט על איך לעצב את קו״ח או באיזה טייטלים להשתמש אלא בא לתת למחפשי עבודה הזדמנות להציץ אל תוך הראש של המעסיקים.
אתחיל בהקדמה חשובה – כתיבת קו״ח בדרך כזו או אחרת, לא תעשה שינוי מהותי. אם אתם מתכנתים, יוצאי 8200 עם ניסיון מחברות סטארטאפ מעולות, אתם יכולים כנראה לכתוב את קורות החיים שלכם בפונט 8,
מה באמת חשוב למועמדים בתהליך ראיונות לעבודה?
מעל 200 אנשים מילאו שאלון על מה הכי חשוב להם בראיון עבודה, מה זה בעיניהם תהליך מכבד ומה ממש לא לעשות. בואו נראה מה אפשר ללמוד וליישם.
עבודה חדשה זה כיף ומרגש. הדרך לשם…. לא כ״כ. כולנו היינו במקום הזה – זה דורש הרבה אנרגיה וחוסן להתראיין במקומות שונים, לענות על אינסוף שאלות אישיות וטכניות ובמקרים רבים לקבל תשובה שלילית. אז ממש כיף זה לא, אבל אפשר לעשות את התהליך הזה בדרך מכבדת ורגישה.